Gomarus Awards 2018

GRONINGEN

Herman Wegter, programmamaker en voormalig presentator bij de EO zorgede overigens voor de presentatie.

Celine won de award voor ‘Stagiaire van het jaar’. Jurylid en manager ROC Menso Alting College, Christa Schoon vertelt: “We waren onder de indruk van de kracht in deze jonge dame om, ondanks alles wat niet mee zit, door te gaan en doelgericht te blijven. Met een positiviteit waar we jaloers op zijn!” De uitreiking van de award was een emotioneel moment voor Celine, ze nam de Award blij en verrast in ontvangst.

Interviews

De award voor ‘Sectorwerkstuk van het jaar’ ging naar Sadé Olalekan en Marith Dwarshuis. De meiden hebben onderzocht hoe je een sportdocent wordt. Dit deden ze door interviews met sportdocenten en de opleiding en gymlessen te bezoeken.

‘Kanjer van het jaar’ is Nico. Een jongeman die alles kan, want wat zijn ogen zien maken zijn handen. “Deze kanjer laat zien dat wanneer passie en talent elkaar raken er mooie dingen gebeuren. Dan ga je vonkelen!” aldus Christa Schoon. Nico had het niet verwacht, “maar toen de jury begon te vertellen dacht ik al: oh nee he, ik ben het”.

Op de feestavond werden alle vmbo’ers die het afgelopen jaar bij vakwedstrijden, beroepenwedstrijden en sportwedstrijden in de prijzen gevallen zijn, ook gehuldigd.

Naast de uitreiking van de awards werd de avond gevuld met optredens van talentvolle leerlingen. Het publiek kon genieten van dans, een trampoline/turn-act, cabaret door docenten en veel muziek.