Foto’s | Nog even... meikermis!

GRONINGEN

Onder een zinderende zon wordt op dit moment de meikermis in de stad opgebouwd.

Vrachtwagens, takels en mannen in zweet zorgen dat attracties snel op zijn plek komen. Wethouder Roeland van der Schaaf geeft 10 mei het startsein voor twaalf dagen vertier in de binnenstad.

Op de Vismarkt, Grote Markt en Ossenmarkt zijn 65 attracties te bezoeken. De stad kent al meer dan 150 jaar een meikermis. Deze kermis was de voortzetting van een grote jaarmarkt, waar eens per jaar ook marktkooplui van buiten de stad hun waren mochten verkopen.

De meikermis heeft voor elk wat wils. Voor de kleintjes zijn er diverse attracties, thrillseekers kunnen hun hart ophalen in de Break Dance, de Booster Maxxx en, nieuw dit jaar, de Reactor. Een kermis is niet compleet zonder het reuzenrad, dat staat dit jaar op de Grote Markt. Op de Ossenmarkt is de nostalgische kermis te vinden, met attracties en lekkernijen van toen. Tijdens de kermisperiode zijn er regelmatig acties, zoals een leuke attentie voor elke moeder op Moederdag, gratis schminken en gratis koffie en koek op de Opa en Oma-dag. Kijk voor een overzicht op www.kermisingroningen.nl Bezoekers kunnen tot maandag 21 mei, 19.00 uur genieten van de meikermis 2018.

Foto’s Albert-Jan Garama.