Over het Reitdiep boord van

GRONINGEN

Dit voorjaar gaat de bijzondere dagtocht over het Reitdiep met de historische garnalenkotter ZK4 weer van start.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum, het Visserijmuseum Zoutkamp en Stichting Het Groninger Landschap organiseren in het voorjaar

en in de zomer weer 12 mooie dagtochten in zes weekenden waarin cultuur, historie en natuur worden gecombineerd. De kosten bedragen euro 60 per persoon. Op zaterdag vaart de Beurtvaart van Zoutkamp naar Groningen en op zondag van Groningen naar Zoutkamp.

In de maanden mei tot en met september komen op de ZK4 de verhalen van het unieke Reitdiep-gebied tot leven. Bij het idyllische Café Hammingh aan het Reitdiep in Garnwerd staat ’s middags een lunch voor de deelnemers klaar. Daarna leidt een wandeling door het historisch dorpshart langs de vele monumenten van dit wierdendorp. Op de Beurtvaart brengt men een bezoek aan het Noordelijk Scheepvaartmuseum in Groningen en het Visserijmuseum in Zoutkamp.

De kosten voor dit arrangement bedragen euro 60 per persoon. Er kunnen maximaal twaalf personen per dag mee, dus reserveer snel een plek. Aanmelden kan bij het Noordelijk Scheepvaartmuseum via 050-312 2202 of via e-mail: j.zoethout@noordelijkscheepvaartmuseum.nl. Na aanmelden wordt het programma toegestuurd. Het vervoer met een taxi terug naar de opstapplaats is bij de prijs inbegrepen.

Op zaterdagen vaart de ZK4 van Zoutkamp naar Groningen (opstappen bij Visserijmuseum), op zondagen vaart de ZK4 van Groningen naar Zoutkamp (opstappen bij Noordelijk Scheepvaartmuseum). Zaterdag 26 mei, zondag 27 mei, zaterdag 30 juni, zondag 1 juli, zaterdag 14 juli, zondag 15 juli, zaterdag 4 augustus, zondag 5 augustus, zaterdag 1 september, zondag 2 september, zaterdag 22 september, zondag 23 september.