Definitief ontwerp Akerkhof vastgesteld

GRONINGEN

Het college van B&W heeft deze week het definitief ontwerp voor de verblijfsplek bij de Akerk vastgesteld. Een nieuwe, groene stadsruimte met de mogelijkheid om even uit te rusten, van de hectiek van de binnenstad te genieten, of daar juist even aan te ontsnappen.

Om het verblijf nog aantrekkelijker te maken wil het college ook onderzoeken of het mogelijk is om in de toekomst kleinschalige evenementen op de plek te organiseren. Losse stoelen, voor iedereen te gebruiken, onderstrepen nog eens het verblijfskarakter.

Het definitief ontwerp is een nadere uitwerking van het voorlopig ontwerp dat de gemeenteraad eerder dit jaar al vaststelde. Op een aantal onderdelen werd het ontwerp aangepast. Dit betreft allereerst de kleur van de zitrand (beter passend bij de kerk) en het grind (donkerder). Daarnaast heeft het college besloten de sierlijst die nog als optie was meegenomen weg te laten uit het definitief ontwerp. Verder is de keuze gemaakt voor losse stoelen en wil het college een nieuw verlichtingsplan laten maken. Eerder was nog de gedachte om verlichting in de bomen te hangen. In het nieuwe ontwerp wordt daar dus vanaf gezien. Het college wil verder onderzoeken of rond evenementen in de stad, zoals Sinterklaas, kerst, of Eurosonic Noorderslag, het mogelijk is om op de locatie kleinschalige evenementen te organiseren. De mogelijkheden hiervoor worden verder verkend in overleg met de directe omgeving van het Akerkhof.

Als de gemeenteraad akkoord gaat met het ontwerp, kunnen in het najaar, vanaf medio september, de werkzaamheden starten. Voor het eind van het jaar moet de nieuwe verblijfsplek klaar zijn.