Tip van de Programmeur De Wijk de Wereld

GRONINGEN

Begin juni brengen de theatermakers van De Wijk de Wereld in de gelijknamige voorstelling de verhalen van de mensen uit de wijken Selwerd en Paddepoel naar het theater.

Een wijk met ruim 17.000 inwoners en 80 verschillende nationaliteiten. Met achter iedere deur een persoonlijk, hartverwarmend of ontroerend verhaal.

In de culturele wereld praten we vaak over de wijken en de buurten en de verbinding met onze schouwburgen en vice versa. En om eerlijk te zijn ben ik met dit project gestart omdat ik zo klaar was met praten over, in plaats van praten met. Ik wilde wat doen en ik voelde duidelijk dat wij als Stadsschouwburg daar de eerste stap in moesten zetten. Dus heb ik de gezelschappen en de wijkjury gesproken en ben ik op zoek gegaan naar de juiste mensen. Ik ontmoette veel enthousiasme, zowel bij Club Guy & Roni als bij de mensen vanuit de gemeente. Dat gaf moed. Al snel kwam dramaturg Jantien Kurpershoek op mijn pad, die met mij het hele plan in de steigers zette. Hoe mooi is het dan vervolgens als je een theatermaker van het kaliber van Karin Noeken kunt vragen om in haar eigen stad dit samen met de wijk te doen en ze ook nog ja zegt?!

Ga mee op ontdekkingsreis door de Stadsschouwburg en maak kennis met de verhalen van Tjalda, Richard, Arjen, Raghad, Mila, Bente en vele anderen. In de vorm van toneel, muziek, dans en film komt de wijk met al haar smaken, geuren en kleuren tot leven.

Werkelijk in alle hoeken en gaten van de Stadsschouwburg zal wat te beleven zijn. Ergens zingt een koor het lied dat Rooie Rinus speciaal voor de voorstelling schreef. Op een andere plek worden scènes gespeeld die theatermakers Karin Noeken, Mohamed Yusuf Bos, ZUHAUSE en Rosa Da Silva met wijkbewoners maakten. Bestel een drankje in de Paddepoelbar, open de gordijnen van één van de donkerste plekken van het theater en luister naar de verhalen van mede-Stadjers. Een hartverwarmende ontdekkingsreis dichtbij huis.

De Wijk De Wereld op donderdag 7 juni, 20.15 uur, vrijdag 8 juni, 20.15 uur, zaterdag 9 juni, 14.30 en 20.15 uur, Stadsschouwburg Groningen. Kijk ook op en .