Veilig Thuis Groningen roept organisaties op: “Hun geld, ons een zorg!”

GRONINGEN

Ieder jaar zijn naar schatting 30.000 ouderen slachtoffer van financieel misbruik. Reden genoeg voor Veilig Thuis Groningen om op 14 juni in de Puddingfabriek het congres “Hun geld, ons een zorg!” te organiseren.

Veilig Thuis Groningen (VTG) wil deze middag bewustwording en verbinding creëren bij organisaties die niet als vanzelfsprekend samenwerken: thuiszorg, maatschappelijk werk, woningcorporaties, notariaat, politie, bewindvoerders en banken bijvoorbeeld. Filmmaker Pim Giel vertoont de documentaire “Ger, mijn hoofd in eigen hand” over de dementerende Ger en de barrières die hij en zijn omgeving tegenkomen. Veilig Thuis Groningen organiseert het congres in het kader van de Internationale Dag tegen Ouderenmishandeling (15 juni 2018).

Deze dag is er aandacht voor de kwetsbaarheid van ouderen en de impact op de omgeving. Maar zeker zo belangrijk is de aandacht voor preventie. Wat kunnen mensen zelf op tijd regelen om misbruik te voorkomen? En hoe kunnen professionals uit de verschillende sectoren hierin een rol in spelen? Wat dat het niet vanzelf ophoudt, dat staat inmiddels vast.