Een rookvrije generatie voor SKSG Poolster

GRONINGEN

SKSG is partner van de Rookvrije Generatie. Op weg naar een Rookvrije Generatie is een initiatief van KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting en het Longfonds.

Met een groeiend aantal partijen en personen werken ze toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Dat lukt als iedereen samen het goede voorbeeld geeft en de omgevingen waar kinderen komen rookvrij maken. Iedereen kan iets doen.

Onlangs vond in het kader van Wereld Niet Roken Dag het feestelijke startsein voor het ophangen van de rookvrije borden op de meer dan 70 SKSG locaties plaats. De onthulling geschiedde bij SKSG Poolster in het bijzijn van de kinderen, gemeenteraadslid D66 en groot voorstander van een rookvrije generatie Wieke Paulusma en algemeen directeur/bestuurder Enno van der Werff.

Alle kindercentra van SKSG zijn al jaren rookvrij, het bord is een extra aanduiding die mensen steeds vaker zullen tegenkomen om hen bewust te maken dat de plek rookvrij is. Groningen wil namelijk de eerste rookvrije stad van Nederland worden. Om ervoor te zorgen dat er tijdens de onthulling niets boven Groningen hing, mochten de kinderen samen met Wieke Paulusma de lucht rookvrij maken.