Inschrijven voor derde Social Impact Award

GRONINGEN

Dit jaar wordt voor de derde keer de Social Impact Award uitgereikt aan de meest veelbelovende sociale onderneming van Noord-Nederland.

Tot en met 15 juli kunnen ondernemingen worden genomineerd voor de award. Vorig jaar bestond deze uit een geldbedrag van euro 1500 en een coachingstraject ter waarde van euro 10.000. De award is onderdeel van Social Impact Day Noord, die dit jaar op woensdag 17 oktober plaatsvindt in De Oosterpoort in Groningen.

Criteria

Om mee te kunnen dingen naar de award, dienen ondernemingen te voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moet de onderneming maatschappelijke impact vooropstellen, een gezond en grotendeels zelfstandig financieel verdienmodel hebben, niet langer dan vijf jaar bestaan en gevestigd zijn in de provincie Groningen, Friesland of Drenthe.

Aanmoediging

De award is een aanmoedigingsprijs voor startende sociaal ondernemers die het verschil willen maken met hun maatschappelijke missie. De geldprijs en het coachingstraject kunnen worden ingezet om het verdienmodel te versterken. Daarnaast zorgt de bijkomende publiciteit voor een groter netwerk en meer zichtbaarheid bij relevante partijen. In 2016 mocht Growing Workplace uit Emmen zich de winnaar noemen; vorig jaar was dit CodeGorilla, tevens gevestigd in Emmen.

Aanmelden

Iedereen kan een onderneming nomineren via de website van Social Impact Day Noord www.socialimpactday noord.nl/award.