YoungGangsters met

GRONINGEN

Grand Theatre en De Oosterpoort/Stadsschouwburg hebben tussen 12 en 14 juli de open air locatievoorstelling DisasterLicious van YoungGangsters op locatie aan de Ossenmarkt.

Gebaseerd op epische rampenfilms als Twister en Deep Impact, creëert de groep ditmaal een eigen rampervaring.

Gebaseerd op epische rampenfilms aan de ene kant en de realiteit van het aardbevingsleed in Groningen aan de andere kant, creëert YoungGangsters deze zomer een eigen ramp-ervaring. DisasterLicious is een open air theaterspektakel voor ramptoeristen met stalen zenuwen. Waan je niet veilig en vind je inner-Hansje Brinker, die door zijn vinger in de dijk te steken heel Nederland behoedde voor een overstroming.

Speciaal voor DisasterLicious wordt op locatie aan de Ossenmarkt in Groningen het GangstersParadise gecreëerd. Publiek is welkom in deze unieke theaterarena die bar en tribune in één is.

Over YoungGangsters

YoungGangsters is een regiecollectief dat bestaat uit Lotte Bos en Annechien de Vocht. Het collectief maakt expressief en fysiek locatietheater. Aangedreven door een niet te stillen honger naar sensatie belicht YoungGangsters telkens een andere kant van het thema geweld. Bij de keiharde, onvoorspelbare, filmische actievoorstellingen vol met live gevechten, spektakel en humor vliegen de bloedspetters je om de oren, terwijl je de hete adem van de zwetende acteurs in je nek voelt. Vanuit de hoop dat mensen nog autonoom kunnen zijn in het maken van keuzes, bevraagt YoungGangsters daarnaast graag de mening en macht van de massa.

Aanvang steeds om 20.30 uur.