Remwegdemonstratie in Thorbeckelaan

GRONINGEN

Te hard rijden in woonwijken is een groot probleem in de provincie Groningen. Terwijl je juist zou willen dat kinderen veilig buiten kunnen spelen en veilig zelfstandig van en naar school kunnen komen.

Bewustwording is een belangrijk aspect van veilig verkeersgedrag. De meeste mensen onderschatten de remweg van een voertuig en de invloed van snelheid hierop. Op 22 juni vindt er een demonstratie tussen 12.00 en 12.30 uur plaats aan de Thorbeckelaan (aan de kop van de Savornin Lohmanlaan). Een deel van de staat wordt daarvoor tussen 11.45 en 12.45 uur afgesloten.

In opdracht van Verkeerswijzer Groningen laten Veilig Verkeer Nederland en Stichting Bevordering Verkeersseducatie met een remwegdemonstratie zien welk effect snelheid heeft op de remweg van een auto. De instructeur zal eerst laten zien hoe lang de remweg van een auto is bij een snelheid van 30 km/uur, en daarna bij 50 km/uur.