Wijkdeal wil groene stad

GRONINGEN

Deze zomer start in Groningen een nieuw traject voor mensen die een uitkering van de gemeente Groningen ontvangen. Zij kunnen zich aanmelden voor een participatiebaan als Assistent Hovenier en tegelijkertijd een erkende MBO opleiding volgen.

Vanuit Wijkdeal De Wijert (www.wijkdealdewijert.nl) is de grote behoefte aan groen in de wijk kenbaar gemaakt. Door de samenwerking tussen bedrijven in het groen, Gebiedscoöperatie Westerkwartier, TerraNext en de gemeente Groningen, wordt nu op deze wensen ingespeeld.

Kandidaten die de opleiding succesvol afronden, hebben aan het einde een diploma op zak waarmee zij gewild zijn op de arbeidsmarkt. Wie dit traject doorloopt, heeft bovendien de garantie op een betaalde baan bij één van de deelnemende hoveniers. Tijdens de een- of tweejarige opleiding ontvangen de deelnemers twee keer per jaar een premie van 600 euro bovenop de uitkering. Om mee te kunnen doen moet je tussen de 27 en 65 jaar oud zijn en in staat om lichamelijk werk te verrichten in de buitenlucht.

Interesse? Kom dan naar de kennismakingsbijeenkomst van vandaag -27 juni- bij de Innovatiewerkplaats (van Schendelstraat 9, Groningen) tussen 16.00 en 18.00 uur