FITFLEX-event Alfa-college kent veel animo

GRONINGEN

– Het eerste FITFLEX-event van het Alfa-college dat vrijdag 6 juli op en rondom Kluiverboom werd georganiseerd was een groot succes.

Ruim 400 eerstejaarsstudenten van deze locatie deden mee aan sportactiviteiten zoals mountainbiken, volleyballen en tafeltennissen. Dit event is bedoeld om studenten zelf keuzes te laten maken in sporten zodat ze enthousiast zijn en blijven. “Ik vind het leuk dat bij dit event de eerstejaarsstudenten allemaal bij elkaar komen. Het is fijn om in contact te komen met studenten van andere opleidingen om ze beter te leren kennen”, vertelt Şahinde Sevimli, student Pedagogisch medewerker kinderopvang van het Alfa-college.

Naam

FITFLEX is een combinatie van het Fit for Life principe van het Alfa-college; fit zijn of worden. FLEX staat voor flexibel in de sportkeuzes die studenten zelf kunnen maken. Dit event is georganiseerd door student Judith Mulder met de begeleiding van Deni van Dalsem, Fit for Life-docent bij het Alfa-college. Judith volgt de opleiding Sport, Gezondheid & Management bij de Hanzehogeschool Groningen en loopt stage bij het Fit for Life-team. De samenwerking met haar en andere hbo-stagiaires is volgens Deni een win-winsituatie: Zij leren veel van het werken in ons team en als Alfa-college krijgen wij er uiteindelijk een fantastisch event als FITFLEX voor terug.”

Doel

Het doel van FITFLEX is dat de studenten zelf kiezen welke sportactiviteiten zij gaan doen. “We willen dat de studenten zelf keuzes maken en dat ze meedenken waardoor ze enthousiast over sport zijn en blijven”, zegt Deni van Dalsem. Hij vindt dat dit event de studenten veel oplevert: “Met FITFLEX laten we zien dat sporten leuk is, ontspanning geeft en een belangrijke bezigheid in ons drukke leven is. De studenten kunnen tijdens het event los gaan en hun hoofd leeg maken. Ze mogen genieten in plaats van al dat moeten.”

Toekomst

Het is de bedoeling dat het FITFLEX-event vanaf nu elk jaar zal plaatsvinden. “Volgend jaar gaan we het nog groter aanpakken en kijken we of het mogelijk is dat de tweedejaarsstudenten van onze locatie ook meedoen”, aldus Deni van Dalsem.