Bezoek het riool van het Gedempte Kattendiep

GRONINGEN

De Open dag van het Riool is op 8 september van 10.00 tot 16.00 uur.

Waterschappen Noorderzijlvest en Hunze en Aa’s en gemeente Groningen laten dan zien hoe de reis van afval- en regenwater naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie gaat.

Belangstellenden kunnen, onder begeleiding van een gids, afdalen in het riool aan het Gedempte Kattendiep. Of een kijkje nemen in een van de drie rioolgemalen in de stad. Aan het Gedempte Zuiderdiep is een informatie- en doe-markt te bezoeken en aan het Kwinkenplein is te zien hoe een rioolbuis een nieuwe binnenwand krijgt. Wie wil kijken bij de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Garmerwolde kan die dag gebruik maken van een pendelbus. De bus vertrekt vanaf het gemaal aan het Damsterdiep 146.

De Open dag van het Riool is gratis te bezoeken.