Herinnerings in beeld

GRONINGEN

De geschiedenis van Groningen in beeld. Door de Groninger Archieven en het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Deze week

artinitoren, d’olle grieze; met haar 97 meter torent ze als Groningse trots boven onze stad uit. Er gaat letterlijk niets boven D’olle grieze! Haar carillon vrolijkt de stad op met grappige liedjes. Stadjers en toeristen beklimmen haar trappen om te genieten van het weidse uitzicht over Groningen. Een uitzicht waarvan de muzikanten van het Leger des Heils op de foto vast ook genoten hebben. Zouden deze mannen, in 1959, iets anders gezien hebben dan de bezoekers van tegenwoordig?

Het bezoeken en beklimmen van D’olle Grieze blijft een mooie ervaring. Om deze ervaring nog interessanter te maken, is er een crowdfundingsactie opgezet om de Martinitoren een opfrisbeurt te geven. De toren opnieuw inrichten, zodat de originele staat nog beter zichtbaar wordt en nog beter tot zijn recht komt; dat is het streven! Voor meer informatie over deze mooie actie kunt u kijken op

https://www.demartinitorenherboren.nl