Koorprojekt Opus met Opus 9 – Requiem for an Angel

GRONINGEN

Koorprojekt Opus 9 geeft 10 november een concert in de Nieuwe Kerk met de titel “Opus 9 – Requiem for an Angel”.

Paul Carr, de Britse componist en operaregisseur, staat als featured composer centraal in Opus 9 – Requiem for an Angel. Het Projectkoor Opus 9, Orkest Nootstroom Fryslân, sopraan Jeannette van Schaik, bariton Raoul Steffani en presentator Edwin Rutten brengen onder de inspirerende leiding van dirigent en artistiek leider Arnaud Oosterbaan de mooiste koorwerken van Paul Carr, veelal speciaal voor Opus 9 opnieuw georkestreerd en gearrangeerd.

De muziek van Paul Carr is nog nooit op het vasteland van Europa uitgevoerd. “Agnus Dei” van Paul en zijn broer Gavin Carr (dirigent en zanger) beleeft zelfs haar wereldpremière. De muziek wordt verbonden door gedichten van de Friese dichter Obe Postma (dit jaar exact 150 jaar geleden geboren), die worden voorgedragen door Edwin Rutten. Hij is ook uw gastheer. Paul Carr is bij het concert aanwezig.

Zaterdag 10 november om 20.15 uur, Nieuwe Kerk, Groningen.