Talkshow Museumnacht

GRONINGEN

Tijdens de Groninger Museumnacht -zaterdag 8 september- vindt de derde editie van de Kunstspot Talkshow plaats. Colin Mooijman, camerajournalist en programmamaker, presenteert de talkshow. Peter Dicke, oud-redacteur bij Kunstspot, fungeert als sidekick.

De heren van Kunstspot gaan in gesprek over de tentoonstellingen De Ploeg en David LaChapelle. Te gast zijn: Mariëtta Jansen (conservator De Ploeg), Suzanne Rus (collectiemedewerker Groninger Museum), Anna-Rosja Haveman (co-curator LaChapelle) en directeur van het Groninger Museum Andreas Blühm.

Anna-Rosja vertelt over hoe zij de tentoonstelling over David LaChapelle samenstelde. Suzanne blikt terug op haar periode als conservator in opleiding bij het Groninger Museum. Altijd al iets aan de directeur van een museum willen vragen? Pak dan je kans tijdens de talkshow. Andreas Blühm geeft (bijna) overal antwoord op. Kom gezellig langs voor verdieping, een goed verhaal en laat je verrassen! Er zijn twee talkshows van twintig minuten. Ze vinden plaats in het MendiniRestaurant in het Groninger Museum. Aanvang eerste show: 20.30 uur (NL), de tweede show begint om 21.10 uur (ENG). Toegang op vertoon van een polsbandje voor de Groninger Museumnacht. Tickets à 5 euro voor de hele nacht zijn te koop via groningermuseum.nl.

Kunstspot

Kunstspot is het platform voor de professionele beeldende- en toegepaste kunst in Groningen. Door middel van verhalen wil Kunstspot inspireren en de actuele en maatschappelijke ontwikkelingen in de kunst laten zien.