Sociëteit de Harmonie met klassieke muziek

GRONINGEN

De Harmonie heeft een vierdelige cursus klassieke muziek op 26 september, 3 oktober, 10 oktober en 17 oktober van 10.30 tot 12.30 uur.

Programmeur klassieke muziek van Cultuurcentrum De Oosterpoort Yvonne van den Berg verzorgt de cursus. De toegang voor niet-leden is euro 20 in totaal (voor leden is de cursus vrij toegankelijk).

Van den Berg introduceert de wereld van de grote componisten van weleer. Vanaf het jaar 500 tot vandaag. Van Gregoriaans tot Philip Glass. Deelnemers weten na de cursus hoe Schubert klinkt, waarom Mozart 41 symfonieën schreef en Beethoven slechts 9. Aan de hand van filmpjes en geluidsmomenten kan een ieder zijn voorkeuren ontdekken. Voorkennis is niet nodig, maar nieuwsgierigheid des te meer. Adres: Kreupelstraat 10 Groningen. Bij voldoende belangstelling bezoeken de cursisten samen met de docent een concert in Cultuurcentrum De Oosterpoort.