Herinnerings in beeld: Chris Janssens op de Grote Markt in 1951

GRONINGEN

De geschiedenis van Groningen in beeld. Door de Groninger Archieven en het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Deze week Chris Janssens op de Grote Markt, 1951.

De fruithandelaar ventte zijn waar ook uit in de buurten en wijken van de stad. Ook stond hij een tijd lang bij het Rooms-Katholiek Ziekenhuis in Helpman. Voor het transport had hij een pony, die bij hem in de Davidstraat achter in een schuurtje stond. Bij het ziekenhuis kon het paardje in een tuin wat grazen. Hij moest dan wel eerst door een woning worden geleid. Of misschien kende hij op den duur zelf de weg. Janssens was met zijn trekharmonica ook gangmaker op feesten en partijen. Plaatsing van deze foto op de sociale media van de archieven heeft niet de namen van de vrouw en de man links opgeleverd. Wie weet lukt dat nu wel.

Meer foto’s van vroeger bekijken? Ga naar www.beeldbankgroningen.nl.

Michael Hermse.