Derde editie

GRONINGEN

Stichting Wijnfestival Noord organiseert voor de derde keer het Wijnfestival Groningen. Het festival vindt plaats in de Der Aa-kerk van vrijdag 28 tot en met zondag 30 september.

Steeds meer bezoekers én standhouders weten het festival te vinden. Tijdens deze derde editie zal de wijn dus nog rijkelijker vloeien: ‘Naast de vertrouwde standhouders van het eerste uur, zijn er ook nieuwe gezichten te zien. Deelnemers kunnen zich een slag in de rondte proeven’, aldus de organisatie Stichting Wijnfestival Noord. Je smaakpapillen maken een wereldreis door onder andere Portugal, Zuid-Afrika, Montenegro, Spanje, Duitsland en Frankrijk.’

Wijn-spijs: Groningse horeca

Nieuw dit jaar is de deelname van verschillende horecazaken uit Groningen. Bekende restaurants uit de stad vormen een spannend foodplein en verwennen de bezoekers met hapjes bij de wijn.

Het Wijnfestival duurt drie dagen en is de grootste bijeenkomst voor wijnliefhebbers in het Noorden: ‘We zien groepen vrienden en stelletjes, maar ook proevers die bewust alleen komen. En je ontmoet natuurlijk ook andere mensen die genieten van een glas wijn. We hebben zelfs een koppel leren kennen die elkaar op het eerste Wijnfestival hebben ontmoet!’.

Meer informatie en kaarten zijn online verkrijgbaar via www.wijnfestival-groningen.nl.