Toon Tellegen en Janne Schra op tiende editie Het

GRONINGEN

De tiende editie van Het Grote Gebeuren barst los op zaterdagavond 3 november in het Groninger Forum, locatie Oude Boteringestraat.

Het leukste festival voor lezers en schrijvers verwelkomt dit jaar onder andere Toon Tellegen, Aafke Romeijn, Frank Westerman en Jeroen Olyslaegers. Tijdens het festival wordt ook de unieke letterenkaart Leesbaar Groningen gepresenteerd en na een terugblik op het leven van M. Vasalis zal zangeres Janne Schra optreden.

Toon Tellegen

In Hemels en Vergeefs staat de poëzie van Toon Tellegen centraal. Tellegen leest gedichten uit onder meer de bundels Hemels en Vergeefs en De Werkelijkheid maar ook ouder werk. Gitariste Corrie van Binsbergen en pianist Albert van Veenendaal creëren een caleidoscopische, poëtische, soms onheilspellende soundtrack.

Presentatie Leesbaar Groningen met Auke Hulst

Tijdens het festival ontvouwt zich ook Leesbaar Groningen. Deze kleurrijke letterenkaart is opgebouwd uit honderden literaire citaten die precies staan op de plek waar ze over gaan: Krol op de Korreweg, Wolkers en Bomans op Rottumeroog. Auke Hulst, Aly Freije en Louis Stiller zullen praten over het landschap van Groningen als vruchtbare literaire bodem en enkele jonge schrijvers dragen werk voor dat speciaal voor de kaart is geschreven.

Start online kaartverkoop

De voorverkoop is geopend. Kaarten zijn zowel online als bij de kassa van het Groninger Forum verkrijgbaar. In de voorverkoop kosten kaarten euro 19,50 per stuk (Bibliotheekleden betalen euro 15 en Studenten euro 10).

De komende weken worden meer namen bekend gemaakt. Houd daarom website www.hetgrotegebeuren.nl in de gaten voor het laatste nieuws.