Stad viert tiende Dag van de Duurzaamheid

GRONINGEN

Voor de tiende keer is het Dag van de Duurzaamheid.

Op woensdag 10 oktober laten scholen, bedrijven, overheden, steden, winkelstraten, particulieren, jongeren, universiteiten en winkelketens zien dat duurzaamheid leeft.

Zo doen de Groningse Oosterstraat en Caroliestraat mee aan de landelijke actie Laat je duurzaam verrassen. Winkeliers zetten de spotlight op de duurzaamste producten in hun assortiment en maken duurzaam winkelen zo heel makkelijk. De Hanze Hogeschool in Groningen pakt groots uit met een gevarieerd programma en een call to action van trendwatcher Ruud Veltenaar. “Deze tiende editie laat zien dat duurzamer leven voor iedereen mogelijk is. Je hoeft er niet eens naar op zoek. Het is enkel een kwestie van keuzes maken. Dat was tien jaar geleden wel anders”, claimt Marjan Minnesma, directeur van Urgenda. “Sinds die tijd zijn steeds meer mensen doordrongen van de urgentie om over te stappen naar een circulaire economie.” Dat is terug te zien in duurzaamheidsdoelstellingen van bedrijven, winkels met een steeds groter assortiment aan duurzamere producten en duurzaamheidsprincipes in het onderwijs. “Vanaf nu is het dan ook Elke Dag van de Duurzaamheid”, aldus Marjan Minnesma.