festival presenteert laatste muzikale ontwikkelingen

GRONINGEN

Nieuwsgierige muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een nieuwe editie van het Soundsofmusic festival.

Soundsofmusic presenteert de laatste muzikale ontwikkelingen aan nieuwsgierige luisteraars. Het festival selecteert bijzondere luisterervaringen, wars van genres en labels. Zes dagen lang klinkt er in Groningen avontuurlijk muziek van nu, messcherpe kamermuziek, vocale verrassingen, elektronische klanken en minimal music.

Met gloednieuwe klanken én moderne klassiekers van Luciano Berio, Morton Feldman en Gavin Bryars. Soundsofmusic zorgt ook dit jaar weer voor verdieping met een spoedcursus nieuwe muziek, inleidingen en gesprekken.Gasten dit jaar zijn Gavin Bryars Ensemble, Diotima Quartet, Nora Fischer / Marnix Dorrestein, Oerknal!, HYOID Contemporary Voices, Cappella Amsterdam, Helena Basilova, Vivian Choi en Ragazze Quartet. Mayke Nas (Componiste des Vaderlands) en Clara Iannotta (Siemensprijs 2018) zijn enkele dagen uitgenodigd als componisten in residence.

Uit Groningen zullen verschillende muzikanten en ensembles in het festival optreden zoals Kamerorkest van het Noorden, Haydn Jeugd Strijkorkest, Abandoned Ships en andere ensembles van het Prins Claus Conservatorium van de Hanzehogeschool. In samenwerking met stichting Beeldlijn presenteert Soundsofmusic de Groninger première van Common Senses, een documentaire over componist Gerard Ammerlaan. Het Groninger Forum en SIGN zijn partner van het festival en presenteren interviews en interactieve installaties.

Kijk voor meer informatie over het festival en kaartverkoop op www.soundsofmusic.nl/programma.

Van dinsdag 6 tot en met 11 november. Grand Theatre, Lutherse Kerk, Der Aa-kerk, Remonstrantse Kerk, SIGN, Groninger Forum e.a.. Tickets: ca. euro 15 / passepartout euro 45 en deels gratis programma.

Carmen.