Buurtbewoners en wethouder openen speelweide

GRONINGEN

De nieuwe speelweide in het park bij de Hamburgervijver, naast de St. Franciscusschool, werd vorige week feestelijk geopend door de buurtbewoners en wethouder Roeland van der Schaaf.

De speelweide is ingericht op basis van plannen en ideeën van betrokken buurtbewoners. Op het dijkje dat rond het speeltoestel is aangelegd, zijn evenwichtsbalken en keien geplaatst die ook als zitje dienstdoen. In de buurt van het nieuwe speeltoestel worden nog een pluktuin en ander groen aangelegd.

De speeltuin is er gekomen op initiatief van betrokken buurtbewoners die samen met de gemeente de plannen hebben uitgedacht en uitgevoerd. De bewoners hebben een groot deel van het budget voor het speeltoestel zelf bijeengebracht door fondsen aan te schrijven. Kijk voor meer informatie op professorenbuurtoost.nl.