Let’s Gro in beeld

GRONINGEN

Een dodelijk trauma in een wijnton op het Martinikerkhof in het jaar 900. Het maken van een geluksvaas in het Doe Museum anno nu, Byor met technologie en robotica voor de toekomst. Om maar wat te noemen.

Toekomstfestival Let’s Gro laat drie dagen van zich horen. Let’s Gro gaat over de kracht en toekomst van de stad Groningen en Ommeland. Ook om stil te staan bij de bewoners van vroeger, het leven van nu, alvast een dosis inspiratie opdoen voor hoe het er straks gaat uitzien. Over wetenschap, technologie, kunst, cultuur. Kortom over een leefbare stad in alle denkbare facetten. Bezoekers laten zich informeren tijdens rondleidingen over de nieuwe jas van het Stadhuis, gaan documentaires bekijken, krigen alles te horen over de toekomst van cultuurcentrum De Oosterpoort. En meer.

In het geheel spreekt Museum of the Moon enorm tot de verbeelding. Bijna geen enkele passant loopt achteloos voorbij aan de indrukwekkende op schaal gemaakte maan op het Waagplein. Nauwelijks te weerstaan is de verleiding om zo leuk, origineel of grappig mogelijk op de foto te gaan of een selfie te maken. Voorovergebogen, gebukt, de maan op afstand optisch optillen of juist tegenaan duwen, bij elkaar op de schouder om het voor elkaar te krijgen. Dat te zien is al een attractie op zich.

Op de foto’s een impressie.

Foto’s Albert-Jan Garama


Auteur

Albert Jan Garama Redacteur