Orkest Harmonie’67 Nederlands kampioen

GRONINGEN

Het Groningse orkest Harmonie’67 (OHK) onder leiding van dirigent Floris de Wever werd begin deze maand Nederlands kampioen in de tweede divisie op de Openbare Nederlandse Harmonie Kampioenschappen. Deelnemende orkesten werden blind gejureerd. De jury wist niet welk orkest er speelde. In de tweede divisie speelden de deelnemers Curse of the Mermaid van Thomas Dost. Een muziekstuk in de vorm van een symfonisch gedicht. Het stuk vertelt met mooie, brede melodieën, fraaie ritmes en verassende effecten het kleurrijke verhaal van een rijke, vrekkige visser en een zeemeermin. Harmonie’67 kreeg van de jury lovend commentaar op de mooie symfonische sfeer die het orkest neerzette en haar prachtige klank. Het was de eerste keer dat Harmonie’67 meedeed aan het kampioenschap.