Eerste Grode Grunneger Dictee in Stad met als thema Dikkedakken

GRONINGEN

De eerste editie van het Grode Grunneger Dictee is 12 decmber. Het dictee, waarin het Gronings centraal staat, is de opvolger van het Hogelandster Dictee.

Het Grode Grunneger Dictee wordt gehouden in het der Aa-Theater in Groningen. Het thema van de avond is dikkedakken, oftewel lekker eten. Het dictee wordt samengesteld door docente Groninger taal- en letterkunde Coby Vermeeren-Thedinga. Riemke Bakker, toneelspeelster bij theatergroep Waark en docente Gronings, zal het dictee voorlezen. De presentatie van de avond is in handen van Henk Scholte, consulent van het Centrum Groninger Taal & Cultuur (CGTC).

Randprogramma

In de pauze, in de nakijktijd van het dictee, geeft Henk Scholte een culinaire beschouwing over Gronings eten. Streektaalzanger Klaas Spekken geeft een muzikaal optreden. En - na gedane arbeid is het goed eten: het CGTC biedt alle deelnemers aan het dictee in stijl van het thema een kleine Grunneger pruiverij aan. De winnaar van het Grode Grunneger Dictee wordt beloond mit n dikke, vedde pries! Dus loat joe nait nuigen, moar dou mit!

Het Grode Grunneger Dictee wordt georganiseerd door het Centrum voor Groninger Taal & Cultuur (CGTC) en De Grunneger Sproak, in haar eigen Der Aa-Theater.

Der Aa-Theater Akerkstraat 11. Entree is gratis. Aanvang 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Aanmelden is noodzakelijk via abderaatheater@gmail.com. Zowel deelnemers als belangstellenden zijn welkom.