‘Heimat 3’ in Grand Theatre in Groningen

GRONINGEN

Theatergezelschap De Nwe Tijd staat woensdag 12 december met de nieuwe voorstelling ‘Heimat 3’ in het Grand Theatre in Groningen. Dit is een actuele voorstelling over eenzaamheid.

In ‘Heimat 3’ bouwt De Nwe Tijd een huis voor James Wood. Een (onbekende) Engelsman die op 23 november 2016 een reactie plaatste onder een YouTube-filmpje met de titel ‘to build a home’, een melancholisch liedje over het verlangen naar een thuis.

Hij schreef in die reactie dat het niet goed met hem ging, dat zijn beste vriend een jaar daarvoor zelfmoord had gepleegd. Pas toen hij een jaar later zijn bericht aanpaste en schreef dat het nog steeds niet goed met hem ging, stuurden honderden mensen hem virtual hugs, hartjes en advies.

Heimat 3

Met ‘Heimat 3’ doet De Nwe Tijd een even grappige als droevige, hoopvolle en genadeloze poging om een huis te bouwen. Voor James Wood. En voor iedereen die een beetje op hem lijkt.

‘Heimat 3’ is de derde voorstelling in een reeks losstaande voorstellingen van De Nwe Tijd, die vertrekken vanuit een doorlopend onderzoek naar verbondenheid.

Zo was de groep vorig jaar nog met ‘Heimat 2’, een eerder deel uit de reeks, te zien in Grand Theatre.

Het theaterhuis De Nwe Tijd staat onder leiding van Freek Vielen, Suzanne Grotenhuis en Rebekka de Wit.

Aanvang: 20.30 uur. Kaartverkoop: grandtheatregroningen.nl.


Auteur

Marc Jansen