Groningse Nieuwe #82: ‘Sappe de Pachtinner’

GRONINGEN

De locatie Hereplein van het Groninger Forum is zondag 16 december toneel van de 82ste editie van ‘Groningse Nieuwe’. Hierbij gaat de nieuwe lange speelfilm ‘Sappe de Pachtinnner’ van Paul Bezuijen in première.

‘Sappe de Pachtinner’ is een 145 minuten durende kinderfilm zich afspeelt in en rondom de vroegere gemeente Hoogezand-Sappemeer.

De Stijn, Kim en Fayza - stuiten tijdens een van hun avontuurlijke dwalingen op een duistere gedaante. Met hulp uit onverwachte hoek gaan ze vervolgens op onderzoek uit.

Eeuwenoude sage

Paul Bezuijen baseerde de film op de eeuwenoude sage waarin Sappe de Pachtinner een pact met de duivel sluit.

Lees verder na de video.

 

Filmmaker Bezuijen maakt beeldende, licht-surrealistische fictiefilms die veel over laten aan de fantasie van de kijker. Zijn films kenmerken zich door het vastleggen van kleine dingen en details waarin hij de essentie van het leven ziet gereflecteerd.

‘Groningse Nieuwe’ is georganiseerd door Groninger Forum en Groninger Videolandschap. Aanvang: 16.30 uur. Kaarten (à 2,50 euro) zijn verkrijgbaar op www.groningerforum.nl en aan de kassa van het Hereplein.


Auteur

Marc Jansen