Weg van gerecycled plastic beste idee bij EBG Pitch – Infra en Innovatie

GRONINGEN

Anne Koudstaal van KWS Infra heeft met zijn idee voor een weg van gerecycled plastic het pitchevent EBG Pitch – Infra en Innovatie gewonnen.

Het pitchevent vond donderdagmiddag plaats tijdens Infra Innovatie Marktdag bij BuildinG in Groningen.

Anne Koudstaal wil een weg van gerecycled plastic met holle ruimte eronder voor bekabeling, leidingen, opvang overtollig regenwater en toepassingen voor smart mobility.

Een jury, bestaande uit uit Kuneke Schraagen (Hanzehogeschool Groningen), Richard Lombaerts (Gemeente Groningen) en Rolf Koops (BuildinG) kende € 5000 toe aan dit initiatief.

€ 10.556

Omdat het het publiek ook nog eens € 15.000 verdeelde over de drie deelnemers, ging Koudstaal uiteindelijk met € 10.556 naar huis.

Koudstaal mag bovendien gebruik maken van de proeftuin van BuildinG, hét kennis- en innovatiecentrum voor toekomstbestendige bouw en infra, en ontvangt het een lidmaatschap van BINK.

De overige finalisten , Cor Lont en Martin Pieters, kregen respectievelijk € 5920 en € 3524 toebedeeld door het publiek.

EBG Pitch werd georganiseerd door de Economic Board Groningen (EBG) en BuildinG, die samen € 20.000 prijzengeld beschikbaar stelden.

Lees meer:


Auteur

Marc Jansen