Kracht KV Hoogkerk: ‘Iedereen kent elkaar’

HOOGKERK Voor onze serie ‘Dorpsclubs in de gemeente Groningen’ ditmaal aandacht voor de Korfbal Vereniging Hoogkerk.

De club telt welgeteld 169 leden en brengt vijf seniorenteams en twaalf jeugdteams in de zaal en op het veld. KV Hoogkerk is geroemd om zijn jeugdopleiding die geregeld toptalenten aflevert.

Vraag aan voorzitter Jan Veldhuis, wat is het geheim, de kracht van KV Hoogkerk? Jullie zijn een vrij grote club in een niet heel groot dorp, met concurrentie van andere sporten en leveren toch met regelmaat grote talenten af.

„We zijn een kleine kern waar iedereen elkaar kent en korfbal wordt doorgegeven in de familie. Ook is het goed dat we vlak bij de vensterschool zitten. In het verleden hebben we met Tim Flokstra, Dian van der Voorst en Joost Hofman talenten geleverd die de Korfbal League hebben gehaald. En daar spelen ze nog in.”

Jullie waren in het verleden een soort van hofleverancier van Nic. Tegenwoordig werken jullie in de jeugd samen met die club.

„Ja, dat klopt. Dat doen we sinds drie jaar anders kunnen we als beide clubs geen wedstrijdkorfbal voor de jeugd in stand houden.”

Jullie eerste team speelt eerste klasse. Als ik de stand bekijk, zal dit seizoen handhaving de doelstelling zijn. Is de eerste klasse ook jullie ambitie voor de langere termijn?

„Op de langere termijn willen we zeker terug naar de overgangsklasse. We zijn bezig met het opzetten van een beleidsplan voor de komende jaren.”

Dat Nic. sinds een paar jaar niet meer in de Korfbal League speelt, heeft dat nog gevolgen voor jullie? Hebben jullie daardoor minder aanwas, of juist meer?

„Nee, wij als Hoogkerk vernemen daar niet zo veel van.”

Wat speelt er momenteel bij de club? Zijn er zaken waar jullie tegenaan lopen?

„Hoe houden we de leden vast, dit kan niet alleen maar door te korfballen we zullen ook andere zaken moeten bieden. We organiseren heel veel voor de jeugd maar ook voor de senioren.”

Wim Masker