Exclusieve voorpremière 'Baantjer het begin' in Pathé

Groningen - Het Nederlands Film Festival presenteert in samenwerking met Pathé en de BankGiro Loterij de eerste editie van 'Hollands Nieuwste' op dinsdag 16 april. Tijdens deze avond wordt aan bezoekers de exclusieve voorpremière van 'Baantjer het begin' vertoond, onder het genot van een hapje en een drankje.

Bij Hollands Nieuwste wordt het publiek getrakteerd op exclusieve premières, nog voordat de films te zien zijn in de bioscoop. NFF, als platform voor de Nederlandse film, eert met dit programma de nieuwste en beste films van eigen bodem. De tweede editie vindt plaats in het najaar, tijdens het Nederlands Film Festival.

Baantjer het begin

In de roerige jaren '80 wordt rechercheur De Cock (Waldemar Torenstra) gestationeerd in het rauwe politiestation op de Warmoesstraat in Amsterdam. Samen met zijn nieuwe partner Montijn (Tygo Gernandt) stuit De Cock op een moordzaak die leidt naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix. Ze moeten alles op alles zetten om een drama op de kroningsdag te voorkomen.

Baantjer het begin is de zesde speelfilm van regisseur Arne Toonen, die in 2010 voor zijn film Dik Trom een Platina Film award ontving, nadat de film meer dan 400.000 bezoekers naar de bioscoop had getrokken. Voor zijn film De Boskampi’s ontving hij in 2015 een Gouden Film. Distributeur Paradiso Filmed Entertainment brengt de film op 18 april uit in ruim 120 Nederlandse bioscopen.

Toegangskaarten voor Hollands Nieuwste op 16 april zijn 15 euro inclusief een drankje en een hapje en te bestellen via Pathé.