Groningse skaters en SP-fractie willen groot centraal skatepark in Groningen

Groningen - Er moet een groot, centraal skatepark komen in Groningen, vinden skaters en de SP-fractie in Groningen. De huidige voorzieningen zijn 'gebrekkig', volgens de initiatiefnemers.

Groningen heeft verspreid over verschillende woonwijken acht skateparkjes. Het gaat hier om verjaarde, kleine tot zeer kleine parkjes. Ook het grootste skatepark Kardinge is klein en biedt daardoor weinig uitdaging. Het indoor skatepark, het Colosseum, moet binnenkort verhuizen vanwege de sloop van het huidige pand en wil in het nieuwe pand voorzieningen kunnen bieden voor alle niveau's. De skaters willen graag een groot, centraal skatepark met complexere parcoursen, waar ook BMX'ers, inlineskaters en peddlers kunnen trainen. 

Ondanks de beperkte voorzieningen kent Groningen een levendige skateboardscene die van de beperkte middelen die ze hebben het maximale weten te creëeren. "De skatesport  is veel breder dan vaak wordt gedacht," vertelt Manfred Pruim, bestuurslid van het Colosseum. "Er lopen hier mensen rond van alle leeftijden en met heel verschillende achtergronden. Iedereen kan lid worden, er zijn regelingen voor lage tarieven en materiaal is hier aanwezig. Iedereen kan komen en gaan wanneer ze willen, dat zorgt voor een open, ontspannen sfeer. Wanneer we in het weekend 's ochtends de deuren openen, staan er vaak al jongeren voor de deur, en sommigen blijven zelfs de hele dag."

De SP-fractie in Groningen stelt vragen aan het college van burgemeester en wethouders over de gebrekkige voorzieningen voor skateboarders in de stad.