Europese politieke partij Volt Nederland registreert zich voor Europese verkiezingen

Groningen - De nieuwe Europese politieke partij Volt Nederland registreert zich op dinsdag 26 maart voor de Europese verkiezingen. Dit gebeurt in het bijzijn van de lijsttrekker Reinier van Lanschot en nummer 2 op de lijst, Nilüfer Vogels op het gemeentehuis van Groningen.

Daaropvolgend presenteert Volt haar visie op een politieke informatieavond en gaan de twee kandidaten voor het Europees parlement het debat aan met concurrerende partijen. Uit de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen blijkt een groeiend anti-EU-sentiment in
Nederland. De Europese partij Volt sluit de ogen niet voor de gebreken van de EU, maar heeft hierop juist een constructief antwoord.

Volt is een Europa-brede pro-Europese beweging die staat voor hervormde, democratischere en effectievere Europese politiek, om zo
grensoverschrijdende problemen aan te pakken en een moderne toekomst te verwezenlijken in een eerlijk, transparant, duurzaam en vrij Europa.

Europese debatavond

Dinsdagavond presenteert Volt haar idealen op een politieke markt met aansluitend een debat in de Doopsgezinde kerk. Vanaf 19:00 zijn de twee kandidaat-EP-leden en lokale Volt-leden aanwezig om in gesprek te gaan over Volt en de toekomst van de EU. Vanaf 20:30 wordt er gedebatteerd met leden van o.a. VVD, GroenLinks, CDA, PvdA en D66 over euroscepsis, klimaatbeleid en de positie van de EU ten opzichte van de VS.