'Ben jij een held met je geld?'

Regio - De jaarlijkse 'Week van het geld' vindt plaats van maandag 25 maart tot en met vrijdag 29 maart. Ook de gemeente Groningen doet mee. In deze week leren kinderen in het hele land op een leuke manier omgaan met geld. Het thema dit jaar is: 'Ben jij een held met je geld?'

De ‘Week van het geld’ is een landelijk initiatief van ‘Wijzer in geldzaken’ om kinderen al op jonge leeftijd bekend te maken met geld. De gemeente Groningen omarmt dit initiatief. "Het is belangrijk dat jongeren al vroeg leren omgaan met geld. Dat is één van de manieren om later financiële problemen te voorkomen. Daarom doen we volop mee aan de week van het geld," stelt wethouder Mattias Gijsbertsen.

Activiteiten

Tijdens de week van het geld organiseert de Groningse Kredietbank (GKB) verschillende activiteiten. Op basisscholen in de groepen drie tot en met acht geven medewerkers van de GKB gastlessen over onder andere zakgeld en sparen. Kinderen uit de groepen zeven en acht maken met Kasper Peters, (oud)stadsdichter, een gedicht over het onderwerp ‘Ben jij een held met je geld?’.

Kinderdichter van Groningen, Famke Gussenhoven, heeft voor deze week het gedicht 'Overvloed in kleuren' geschreven. Alle kinderen in de gemeente Groningen krijgen dit gedicht in de vorm van een ansichtkaart thuisgestuurd. De organisatie MEE Groningen, die mensen met een beperking begeleidt en ondersteunt, geeft lessen aan leerlingen in het speciaal basisonderwijs en WIJ Groningen biedt naschoolse activiteiten aan jongeren in de wijk Rivierenbuurt en Lewenborg.

Ook komen er politieagenten langs op de scholen om te vertellen over hun werk en geven tips over hoe je dure boetes kunt voorkomen.
Meer informatie is te vinden op de website.