Eind aan poeslief initiatief

GRONINGEN Poezen die achter het raam slapen in de zon. Een stoel die wordt bezet door twee innig verstrengelde katten. Poeslief is een bijzonder café.

Veel mensen komen tot rust met een kat in de buurt. Of ze vinden het leuk om met een kat te spelen. Kattencafé Poeslief speelde tweeënhalf jaar geleden in op dit fenomeen door aan de Nieuweweg een café te openen waar katten rondlopen. Hoewel de kattencafés inmiddels in het hele land welig tieren, komt aan het poeslieve initiatief aan de Nieuweweg op 20 april een einde.

Voor de poezenvrienden die Poeslief de afgelopen jaren runden, bleek het lastig om het café, ondanks de hulp van vrijwilligers, financieel in de benen te houden. En ze liepen aan tegen de aard van de gemiddelde kat: niet alle katten zijn allemansvrienden en al die verschillende gasten over de vloer was voor nogal wat cafébewoners wat teveel van het goede. ‘We hebben vaak gemerkt dat onze katten niet altijd blij zijn en hebben daardoor ook veel wisselingen gehad in de bewoners’, aldus de uitbaters.

De afgelopen jaren werden allerlei activiteiten georganiseerd in Poeslief. Yoga tussen de poezen, kattenbingo-avonden en concerten (’zachtjes klappen alsjeblieft’, was het verzoek, omdat de katten niet van hard applaus houden).

Kattenliefhebbers kunnen nog wel terecht bij Op z’n Kop in de Oude Ebbingestraat. Voor alle katten van Poeslief is inmiddels een adres gevonden. In de maand april zijn er nog activiteiten in Poeslief, daarna komt er een eind aan dit poeslief initiatief.