Horeca stad maakt zich op voor de lente

GRONINGEN Op tal van plekken in de stad werken bouwvakkers hard aan de verbouw en inrichting van nieuwe horecazaken. Zaken verdwijnen, nieuwe verschijnen.

De omloopsnelheid van horecazaken is af en toe nogal hoog in Groningen. Zo verdween hamburgertent Papa Joe en zijn de Bistro Boys druk aan het verven om in dit pand een bistro te openen. Ook aan het Zuiderdiep staan de ontwikkelingen niet stil. In de loop van april opent hier Poké Spot, waar ja Hawaïaanse poké bowls (met rauwe vis) kunt eten. In het pand waarin tot voor kort Coffee United zat (is een paar deuren opgeschoven) komt straks De Groene Stoel. Een bijzonder horeca-initiatief. Deze horecazaak komt tot stand met behulp van crowdfunding, maar meest bijzondere is wel dat in het restaurant nieuwe Groningers worden opgeleid.

Robuust aan het Schuitendiep is verkocht. Nieuwe uitbaters worden de mannen van Block & Barrels aan het Hoogstraatje. Waar bij Block & Barrels de nadruk ligt op een stevig stuk vlees zal bij Barracuda Social Club, zoals de club gaat heten, de nadruk liggen op vis. De informele sfeer wordt wel getransplanteerd naar de nieuwe zaak aan het Schuitendiep.

Mediterrane snacks zijn hot in Groningen. Pittig en smaakvol, weer eens wat anders dan patat (friet) met een kledder mayo (ook niet te versmaden op z’n tijd trouwens. In de Ebbingestraat kun je al goed terecht voor de exotische keuken, maar deze week opent op nummer 20 Uno. Shoarma, falafel, kip en andere lekkernijen.