Talkshow Onder de vulkaan in teken 'Genade'

GRONINGEN - ‘Genade’ is zondag 28 april het thema van aflevering 7 van de zondagse talkshow ‘Onder de vulkaan’. Plaats van handeling is het Grand Theatre in Groningen.

In ‘Onder de Vulkaan’ ontvangen Roos Custers en Coen Peppelenbos een schrijver, een wetenschapper, een kunstenaar en een entr'acte. In aflevering 7, ‘Genade’, zijn Vrouwkje Tuinman, Mieke Meiboom, Rinke Nijburg en Toine Akersloot te gast.

Vrouwkje Tuinman 

'Klaar' is de misschien wat wrange titel van het laatste boek van F. Starik. Vriendin en schrijfster Vrouwkje Tuinman stelde het samen na zijn plotselinge dood vorig jaar.

Starik schrijft in 'Klaar' over zijn dementerende moeder en over zijn eigen tanende gezondheid. Vrouwkje Tuinman vertelt hoe ze zijn werk levend houdt.

Mieke Meiboom

Mieke Meiboom spreekt over haar boek 'Foute Groningers?', een boek over de pijnlijke en moeizame werkelijkheid in de eerste naoorlogse jaren. Wat bevrijding betekende voor de een werd de gevangenschap van de ander. Wanneer was je fout en waarom?

Rinke Nijburg

In de wereld van schilder/ tekenaar Rinke Nijburg stuit het hedendaagse op de mythe. Inspiratiebron is de rijke beeldcultuur van het katholicisme en van oosterse religies zoals het boeddhisme en hindoeïsme.

Maar kent de kunstenaar genade, voor zijn werk, zichzelf, anderen? En hoe verbeeld je genade?

Toine Akersloot

Culinair bakker Toine Akersloot presenteert een recept voor genadebrood. Dit gaat, uiteraard, gepaard met een proeverij.

Aanvang: 15.00 uur. Entree: 8,50 euro (CJP/ student € 6,50).