Cursus ‘Politiek Actief’ op stadhuis Groningen

GRONINGEN Voor inwoners die meer willen weten over de gemeente en de gemeentepolitiek heeft de gemeente Groningen de gratis cursus ‘Politiek Actief voor de gemeente’.

De cursus is bedoeld voor mensen die misschien wel actief willen worden in de politiek maar nog niet precies weten wat de mogelijkheden zijn. De eerste bijeenkomst is eind mei.

Invloed inwoners

Wat doet de gemeente eigenlijk? Welke plek heeft de gemeente in het bestuur van Nederland? Hoe werkt de besluitvorming binnen de gemeente? Hoe heb je als inwoners invloed? En wat doet een raadslid nu precies? Op deze vragen krijgen deelnemers aan de cursus antwoord. Ook is er een training debatteren en zijn er ontmoetingen met politici uit de gemeente. Zo krijgen deelnemers ervaring uit de praktijk mee en trainen ze nuttige vaardigheden.

Aanmelden en meer informatie: gemeente.groningen.nl/politiek-actief.

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten op maandagavond in de raadzaal op het stadhuis op de Grote Markt. De eerste cursusdag is maandag 20 mei. Aan het eind van de cursus, op woensdag 29 juni, wonen de deelnemers een vergadering van de Groningse gemeenteraad bij.