Opening mini-expositie Herinnerings in beeld

Mooie toespraken, mooie beelden en mooie verhalen. De mini-expositie van de rubriek in de Groninger Gezinsbode is vandaag geopend in het Noordelijk Scheepvaartmuseum.

GRONINGEN Met de rubriek brengen de Groninger Archieven en het Noordelijk Scheepvaartmuseum de geschiedenis van Groningen wekelijks in beeld.

Vanaf zaterdag 13 april zijn de foto’s van de afgelopen jaren te zien in een mini-expositie in de entreehal van het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Hier zijn ook de Herinnerings in bewegend beeld te zien. 

Een team enthousiastelingen van de Groninger Archieven en het Noordelijk Scheepvaartmuseum struint maar wat graag door beeldbankgroningen.nl om elke week weer een verrassend, herkenbaar, bijzonder, grappig of serieus pareltje, gemaakt in de negentiende of twintigste eeuw, op te duiken. 

Het team schreef over de bloemetjesmarkt, de kermis, Sint Martinus, carnaval en Bommen Berend. Ook strenge winters, hete zomers en de wateroverlast in ’81 in Corpus den Hoorn kwamen voorbij. En nog veel en veel meer.
Iedereen is welkom, ook zonder entreekaartje.

De mini-expositie is tot en met zondag 16 juni te bekijken.