Paasmorgen église Wallonne

GRONINGEN De feestelijke kerkdienst op paasmorgen, zondag 21 april, in de Waalse kerk zal worden geleid door Pasteur A. van der Lingen.

Medewerking aan deze dienst wordt verleend door de cellist Jan Ype Nota. Hij is plaatsvervangend aanvoerder van de cellogroep van het NNO, docent aan het Prins Claus Conservatorium en dirigent van Haydn Jeugd Strijkorkest Groningen. Jan Ype Nota zal op de kopie van een barokcello met orgelbegeleiding een sonate ten gehore brengen. Beneden in de kerk zal de cellist op een ander historisch instrument delen van een solosonate van J.S. Bach uitvoeren.

Het Schnitgerorgel zal worden bespeeld door Egbert van Goor o.m. in composities van Dietrich Buxtehude, J.S. Bach en Louis Nicolas Clérambault. Het is voor het eerst dat het instrument zal worden bespeeld na de restauratiewerkzaamheden aan het kerkgebouw, waarbij het orgel wekenlang ingepakt is geweest.

Aandacht zal er ook worden besteed aan de liturgische muziek. Enkele liederen, die gezamenlijk worden gezongen, zullen door beide musici worden ingeleid en begeleid op cello en orgel.

De aanvang van de dienst is 10.30 uur. De ingang van de kerk (Pelstergasthuis, Pelsterstraat 43 in Groningen) kunt u vinden door het hofje. De dienst wordt geheel gehouden in de Franse taal. Na afloop worden de aanwezigen uitgenodigd voor een kop koffie in café fraternel.

Inlichtingen www.waalsekerkgroningen.nl en bij Karel Geijzendorffer 0598-622 191.