‘Eelde Loopt Voor’ in actie voor CliniClowns

EELDE Eelde loopt 7 juli voor CliniClowns. Na twee jaren een goed doel waarbij kinderen centraal stonden, is dit jaar de keuze gevallen op de CliniClowns die zich inzetten voor mensen met dementie in zorginstellingen.

Misschien nog wat onbekend, maar de CliniClowns zetten hun verbeeldingskracht niet alleen in voor zieke en gehandicapte kinderen, maar ook voor mensen met dementie in zorginstellingen. De CliniClowns dragen op een positieve manier bij aan het welzijn van deze mensen. Maar liefst één op de vijf mensen in Nederland krijgt dementie. Nederland telt op dit moment ruim 270.000 mensen met dementie (bron: Alzheimer Nederland). CliniClowns zorgen voor plezier en levensvreugde bij deze mensen die vaak in eenzaam-heid en in een sociaal isolement leven. Niet alleen omdat ze soms lastig te bereiken zijn, maar ook omdat velen weinig of geen bezoek ontvangen.

,,Contact maken met de mensen, niet met de ziekte, dat doen wij als we komen spelen”, vertelt Anneke Schootstra, Clown Toos, en woonachtig in Eelde. “Het leuke van vaker op de dezelfde locatie komen, is dat mensen je toch gaan herkennen. Of dat we van de zorgmedewerkers terughoren dat mensen ineens rechtop gaan zitten, of alerter zijn. Ik vind het hartstikke mooi werk en prachtig dat wij door deze actie misschien meer mensen in onze omgeving kunnen verblijden met een bezoek.”

,,Voor de wandeldag op 7 juli zijn drie mooie nieuwe routes gemaakt. De afstanden zijn circa 10, 18 en 25 kilometer. Voor ieder wat wils. En natuurlijk zorgen wij weer voor het nodige vertier onderweg”, vertelt Tom van der Velde. Aanmelden kan al op www.eeldelooptvoor.nl, of volg Eelde Loopt Voor op Facebook om op de hoogte te blij-ven van nieuws. Alette Boelens vult aan “in Café Boelens kun je vanaf nu ook lege inkt-cartridges en oude mobieltjes inleveren. Per item levert dat geld op voor het goede doel.”

Over CliniClowns

CliniClowns brengen sinds 1992 bezoeken aan kinderen in Nederlandse ziekenhuizen. Door écht contact te maken en hun verbeeldingskracht in te zetten zorgen de CliniClowns er voor dat zieke kinderen weer even kind kunnen zijn. En dat komt de behandeling te goede. Sinds 2018 bezoeken CliniClowns ook mensen met dementie in zorginstellingen (voorheen CareClowns).