Intrigerende performance over hokjesdenken naar Grand Theatre

GRONINGEN Louis Vanhaverbeke onderzoekt 18 april in Grand Theatre de grenzen van de normaliteit in zijn nieuwe voorstelling ‘MIKADO REMIX’.

Wie bepaalt wat binnen of buiten de muren thuishoort? De performer opent deuren waar voorheen alleen grenzen waren. Vanhaverbeke, zelf nauwelijks in een hokje te plaatsen door zijn eigenzinnige stijl, was eerder al in Grand Theatre met zijn voorstelling ‘MULTIVERSE’.

Een van de meest gegoogelde vragen is ‘How to be normal?’ We willen allemaal zo normaal mogelijk zijn. We willen erbij horen, deel uitmaken van het geheel, geaccepteerd worden. Genormeerd worden geeft rust, laat ons in de pas lopen. We bouwen isoleercellen, gevangenissen en scholen om het normale te begrenzen en onszelf van de ander te onderscheiden. Wie bepaalt wat binnen of buiten de muren thuishoort? En in welke mate vormt ons isolerende denken een bedreiging voor onze vrijheid en persoonlijkheid?

Met een decor vol Herashekken, opslagdozen en een plonkast probeert Louis Vanhaverbeke al bouwend, borend en stapelend uit te kienen wat hem dwarszit. Met zelfgebouwde constructies verruimt hij zijn binnenwereld en opent hij deuren waar er voorheen alleen grenzen waren.

Om 20.30 uur. Meer info op grandtheatregroningen.nl