FC Barcelona B | Buitenspel

GRONINGEN - Best mogelijk dat FC Groningen en Barcelona deze week een akkoord bereiken over een transfer van Ludovit Reis.

Als de jonge middenvelder zelf dan ook nog een overstap naar het derde Spaanse niveau ziet zitten, staat niets een overgang in de weg.

De Secunda Division B is in Nederland vrij onbekend terrein maar Willem II en Heracles hebben al aangetoond dat er interessante, eredivisiewaardige spelers rondlopen. De Tilburgers diepten er topscorer Fran Sol op en voor Heracles blijkt Adrián Dalmau een schot in de roos.

Sol, tweeënhalf jaar zeer succesvol bij Willem II, verdiende inmiddels een transfer naar Dynamo Kiev; Dalmau staat na dertig eredivisiewedstrijden al op vijftien voltreffers.

Secunda Division B

De Secunda Division B bestaat uit vier regionale afdelingen van elk twintig clubs. Er spelen veel beloftenteams van clubs uit de Primera Division in. Barcelona B is slechts middenmoter in zijn afdeling. Dat zegt veel over het hoge niveau.

Een jeugdscout van FC Groningen verblijft een jaar met zijn vriendin in Barcelona. Hij houdt en passant voor de club - onder meer - het derde Spaanse niveau in de gaten.

Afgelopen weekend nam Mark-Jan Fledderus er een kijkje. Het tripje van de technisch directeur van FC Groningen houdt dus niet per se verband met een ophanden zijnde transfer van Reis...