Job Festival Hanzehogeschool

GRONINGEN - Bij de Hanzehogeschool Groningen is 18 april alweer het zesde Job Festival. De bedoeling is ICT- en Multimediastudenten een kijkje in hun toekomstige werkveld te geven.

Er komen 35 regionale bedrijven naar deze banenmarkt in festivalsfeer. Het festival vindt plaats op het EnTranCe-terrein op de Zernike Campus.

Naast de bedrijvenmarkt is er livemuziek, lekker eten en een lezing door internationale spreker Ruben Horbach.

Shoppen voor stage- of afstudeerplaatsen en banen

Tijdens het festival kunnen studenten shoppen voor stage- of afstudeerplaatsen en banen. Trijnie Faber, directeur van de ICT-studies op de Hanze, is blij met het festival. ,,Wat is nou mooier dan onze studenten te laten zien welke prachtige bedrijven we in het Noorden hebben op ICT- en Multimediagebied?”

Keynote Ruben Horbach

Van 13.00 tot 14.00 uur kunnen de studenten in de Energy Barn luisteren naar het verhaal van Ruben Horbach. Hij werd internationaal bekend toen hij bij wijze van experiment een chip in zijn arm liet plaatsen.

Tijdens de keynote neemt hij de studenten mee in de snelle technologische veranderingen en hoe deze ons leven beïnvloeden.

In zijn verhaal legt hij de focus op innovaties als Virtual en Mixed Reality, kunstmatige intelligentie en The Internet of Things.

Meer informatie: hanze.nl/jobfestival.