'En toen schiep God Mounir' in Grand Theatre in Groningen

GRONINGEN - De Egyptisch-Nederlandse journalist, schrijver en theatermaker Mounir Samuel staat woensdag 24 en donderdag 25 april met 'En toen schiep God Mounir' in het Grand Theatre in Groningen.

Mounir Samuel is politicoloog, Midden-Oostendeskundige, blogger, auteur en correspondent Midden-Oosten en Noord-Afrika voor De Groene Amsterdammer en De Correspondent. De zoektocht naar de betekenis van identiteit speelt een rol in al zijn werk. 

En toen schiep God Mounir

In  'En toen schiep God Mounir', zijn allereerste voorstelling als theatermaker, volgt het publiek het leven van Mounir die door zes continenten reisde, zich als praktiserend christen volledig onderdompelde in de islam, tot tweemaal toe een nationale coming-out meemaakte en in het publieke oog van een aaibaar Hollands meisje in een ongewenste straatmarokkaan veranderde.

Met behulp van storytelling, muziek, beeld en spoken word onderzoekt Mounir wat ware vrijheid is – en hoeveel die vrijheid hem waard is.

Performances Urban House Groningen

Op de voorstelling van donderdag 25 april volgt in de bovenfoyer een naprogramma met Urban House Groningen en Mounir Samuel. Spoken word artiesten Cissy Joan, Muli en Mauricia doen performances geïnspireerd door thema’s uit de voorstelling.

Beide voorstellingen beginnen om 20.30 uur. Meer informatie: grandtheatregroningen.nl.