Blindentolk bij 'Sprookjessprokkelaar' in Martiniplaza

GRONINGEN - In MartiniPlaza in Groningen staat zaterdag 20 april de familievoorstelling (6+) 'Sprookjessprokkelaar de musical' geprogrammeerd. Ook blinden en slechtzienden kunnen deze voorstelling meebeleven. Dit dankzij de live audiobeschrijving door een blindentolk van van Stichting Komt het Zien!.

,,De blindentolk vertelt wat er te zien is op het podium. Dat doet de tolk tussen de gesproken en gezongen tekst in", zegt Arlette Hanson van Stichting Komt het Zien!. 

,,De slechtziende en blinde bezoekers zitten gewoon in de zaal en kunnen via een draadloze koptelefoon de extra info van de tolk horen. En er is vooraf ook een speciale meet & feel."

De Sprookjessprokkelaar

'Sprookjessprokkelaar de musical' is gebaseerd op het succesvolle boek De Sprookjessprokkelaar van Paul van Loon, Prinses Laurentien van Oranje en De Efteling.

Hoofdpersoon is Sterre. Als haar enige boek letterlijk stukgelezen is, wijst opa haar op de verborgen sprookjesbibliotheek in het verlaten kasteel. Daar, achter de juiste deur, wachten eindeloos veel verhalen die gelezen en verteld moeten worden.

Vindt Sterre de juiste deur naar de sprookjesbibliotheek? Wat zit er achter al die andere deuren? En wie is toch die Sprookjessprokkelaar? 

Lees verder na de video.De voorstelling met blindentolk begint om 13.30 uur. De inleiding voor visueel beperkten start om 12.30 uur. Kaartreservering voor De Sprookjessprokkelaar met Komt het Zien!-blindentolk: 050 - 527 0300.

Meer informatie: www.komthetzien.nl.