Groningse cabaretiers Arjen Lubach, Alex Ploeg en Bert Visscher op Stadspark Live

GRONINGEN - Het Stadspark in Groningen is zaterdag 22 juni toneel van de eerste editie van Stadspark Live. Naast de eerder aangekondigde acts, waaronder Sting, Anouk en The Specials, geven Arjen Lubach en Alex Ploeg een performance. De presentatie is in handen van Bert Visscher.

Sinds zijn televisieprogramma Zondag met Lubach geniet de in Lutjegast geboren presentator en cabaretier Arjen Lubach wereldfaam. Zijn Trump-video werd gedeeld door CNN en New York Times en werd wereldwijd meer dan dertig miljoen keer bekeken.

Aan het Stadspark heeft de van origine Groninger tv-persoonlijkheid veel mooie en minder mooie herinneringen. Zo werd hij afgewezen door een meisje in het Stadspark Paviljoen, op het klassenfeest van zijn middelbare school. Maar herinnert hij zich nog als de dag van gisteren hoe hij in juni 1999 uit zijn raam hing om een glimp van The Rolling Stones op te vangen, tijdens hun legendarische concert op de drafbaan.

Alex Ploeg

De in Haren opgegroeide Alex Ploeg won vorig jaar de Publieksprijs Cameretten en werd in de Volkskrant uitgeroepen tot Comedytalent van 2018.

Volwassen worden. Ergens voor staan. Alex weigert dit al jaren. Want kom op, hoe doe je dat als je een vat vol tegenstrijdigheden bent? Alex Ploeg is een zelfverzekerde jongen die het allemaal niet weet. Die rake vragen stelt over onderwerpen die er niet toe doen.

Alex Ploeg vuurt tijdens Stadspark Live in sneltreinvaart rake grappen, absurde observaties en betoverende gitaarliedjes op je af.

Bert Visscher

Bert Visscher doet al jaren erg z’n best om orde te scheppen in de door hem zelf gecreëerde chaos. Tijdens zijn voorstellingen neemt hij het publiek mee langs ijsbanen, kolenmijnen, vuurtorens, vliegvelden, verlaten stations en bordelen. Telkens vol vuur, probeert hij te redden wat er eigenlijk niet meer te redden valt.

Op Stadspark Live host de Groningse cabaretier het hoofdpodium, op de voor hem kenmerkende energieke manier. 

Stadspark Live

Twintig jaar nadat The Rolling Stones en Tina Turner op een uitverkochte drafbaan stonden, zorgen Mojo en Groningen samen voor meer muziek in het Stadspark.

Met Arjen Lubach, Alex Ploeg, Bert Visscher én niemand minder dan poplegende Sting, Neerlands’ trots Anouk, The Specials, Tom Odell, Ronnie Flex & Deuxperience en Daniel Lohues is de line-up voor Stadspark Live compleet.

De kaartverkoop op ticketmaster.nl is gestart.