UMCG Kanker Researchfonds en Stichting Hamelhuys fietsen tegen kanker

GRONINGEN - Het UMCG Kanker Researchfonds en Stichting Hamelhuys fietsen zondag 19 mei samen tegen kanker. Zij doen dit op initiatief van de Hanzehogeschool Groningen-studenten Sterre van Woerden en Emily Wright.

Sterre van Woerden en Emily Wright ontwikkelden deze goede-doelenactie als schoolopdracht. Vervolgens besloten ze hun plan daadwerkelijk uit te voeren. Daarbij gesteund door inloophuis voor kankerpatiënten Hamelhuys en het UMCG Kanker Researchfonds.

Met de opbrengst - iedereen kan meefietsen - wordt kankeronderzoek en de kankerzorg in Noord-Nederland gesteund.

Wij fietsen tegen kanker

Voor de fietstocht 'Wij fietsen tegen kanker' is vanuit Aduard een route van 20 kilometer uitgezet. De ronde mag in een tijdsbestek van ongeveer vier uur één keer maar ook meerdere malen gefietst worden.

Belangstellenden kunnen zich via wijfietsentegenkanker19@gmail.com of www.geef.nl inschrijven voor deelname. Deelnemers betalen € 12,50 per persoon of € 40 voor een gezinskaart.

Sponsoren

Wie meer wil doen dan alleen meefietsen, kan zich laten sponsoren. Zoals Choe Mie en Philip dat doen.

,,Tot een half jaar geleden had ik in mijn directe omgeving niet met kanker te maken. Nu, zomaar ineens is het ook mijn verhaal. Mijn lieve, sterke en altijd zo gezonde vader is binnen drie maanden overleden en vier gezinnen in mijn directe omgeving maken zware tijden mee. Een van deze gezinnen neemt deel aan de fietstocht en ik ga hen sponsoren. Daarnaast ga ik zelf de route hardlopen en mijn man gaat fietsen", verklaart Choe Mie.

Ook de familie Hogeveen wil een mooi bedrag ophalen voor het goede doel. ,,Wij, Douwe, Martina, Julia en Tobias, vinden het heel belangrijk dat er veel onderzoek wordt gedaan om kanker: vroeg op te sporen, bijwerkingen te voorkomen en te verminderen, zo goed mogelijk te behandelen,  te genezen en om in de toekomst kanker te kunnen voorkomen.”

Meer informatie:

www.umcgkankerresearchfonds.nl

www.hamelhuys.nl  

https://www.geef.nl/nl/doel/umcg-kanker-researchfonds/projecten