Balkan Restaurant Macedonië: eten en dansen in het leukste restaurant van Groningen

GRONINGEN Voor de tweede keer op rij heeft Balkan Restaurant Macedonië een dubbele horecaprijs gewonnen.

Na 2018 is deze eetgelegenheid aan de Nieuwe Ebbingestraat ook dit jaar gekozen tot het leukste restaurant van de gemeente Groningen én van de provincie Groningen.

,,Dit is ongelooflijk, dit is een droom,” is de eerste reactie van de dolgelukkige prijswinnaar. ,,Vooraf hoopten wij natuurlijk op het beste resultaat maar het is toch in spanning afwachten. Het blijft een wedstrijd en als dan het ultieme moment officieel wordt bekend gemaakt: wat ben ik trots! Dit is ook een erkenning voor mijn personeel om door te gaan met datgene wat we samen goed doen.”

Bobi Mileski heeft ruim vier decennia horeca ervaring. ,,Waarom mensen het leuk vinden om bij ons te eten? Wij zijn in de gemeente Groningen en in de provincie Groningen het enige Balkan restaurant met deze sfeer. We maken naast de gebruikelijke vlees-, vis- grillgerechten ook traditionele Macedonische gerechten volgens (oma’s) recept. Regelmatig is er live muziek. Wat is er nou fijner dan zalig eten en dansen met de andere gasten onder het genot van vrolijke of melancholische volksdansmuziek.”

Mileski wil door deze overwinning zijn blijdschap delen met zijn klanten. ,,Wij hebben een speciaal menu samengesteld met 50% korting. Er is keuze uit drie verschillende voorgerechten, drie verschillende hoofdgerechten en drie verschillende nagerechten voor euro 22,50 p.p. Deze actie is gestart op goede vrijdag 19 april en duurt één maand. Om zeker te zijn van een plekje adviseer ik de mensen op tijd te reserveren.”