Oranje Fonds gul voor Het Heerdenhoes in Beijum

GRONINGEN - Het Heerdenhoes in de stad-Groninger wijk Beijum heeft 34.500 euro gekregen van het Oranje Fonds.

Het Heerdenhoes is in de voorjaarsvakantie samengegaan met De Kleihorn, in een nieuw pand aan de Melsemaheerd 2.

Om aan de wensen van de bewoners te kunnen blijven voldoen, moest in het nieuwe pand weer een professionele keuken komen. Te gebruiken voor en door bewoners.

Omdat het nieuwe onderkomen gasloos is, waardoor de oude keuken niet hergebruikt kon worden, diende de stichting Buurtcentra in Beijum een verzoek in bij het Oranje Fonds. Met succes.

Keukengerei en terrasmeubilair

Behalve aan een nieuwe keuken is het geld gebruikt voor de vervanging van een deel van het keukengerei. Niet alle pannen zijn immers geschikt voor inductie.

Daarnaast is een deel besteed aan een nieuw interieur en nieuw terrasmeubilair. 

,,We zien dat de nieuwe locatie veel kansen biedt en we zien ook dagelijks nieuwe mensen binnen komen”, zegt zakelijk leider Marcella Gortmaker.

,,De keuken wordt nu elke dag intensief gebruikt voor lunchgerechten. Op de maandag-, woensdag- en donderdagavond bereiden bewoners van Beijum een lekkere en gezonde maaltijkd voor bewoners van Beijum."

Feestelijke opening

Het nieuwe pand wordt zaterdag 11 mei officieel geopend door wethouder Mattias Gijsbertsen. Dit gaat van 13.00 tot 17.00 uur gepaard met een braderij, een kinderrommelmarkt, muziek en heel veel demonstraties van de verschillende activiteitengroepen die Het Heerdenhoes huisvest.